Svampomelett

En riktig trevlig lunch i all enkelhet.

Du behöver

Receptet är för 2 personer.

Svampstuvning

  • 100 g champinjoner
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 10 g smör

Omelett

  • 3-4 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 10 g smör

Gör så här:

Börja med att göra svampstuvningen. Skiva champinjonerna. Smält smöret i en stekpanna och fräs sedan löken och champinjonerna på medelhög värme tills champinjonerna har släppt sin vätska. Tillsätt grädde, salt och svartpeppar, sänk värmen och låt puttra i 3-4 minuter. Ställ åt sidan.

Vispa äggen tillsammans med vatten, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. När smöret börjar få färg är det dags att hälla i omelettsmeten. Sänk värmen och låt omeletten precis stanna på ovansidan. Vänd omeletten försiktigt och låt den få färg även på undersidan. Stjälp upp omeletten på ett fat, fyll den med svampstuvningen och vik den dubbel över fyllningen.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Frukostbullar

Frallor för alla

Med våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske?

frukostbullar.se

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se


Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

Lasagne är en älskad rätt för många. Lätt att laga så det räcker till många och enkel att göra i förväg. Perfekt både som fredagsmiddag och i lunchlådan...

En lasagne måste inte innehålla kött för att smaka bra. Gör en god vegetarisk lasagne med parmesanost. Eller prova en variant på lasagne med keso. Vill du hellre äta helt veganskt, utan mjölkprodukter och kött, ska du prova spanatlasagne! God, varm och grön måltid!

 lasagne.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...