Svampomelett

En riktig trevlig lunch i all enkelhet.

Du behöver

Receptet är för 2 personer.

Svampstuvning

  • 100 g champinjoner
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 10 g smör

Omelett

  • 3-4 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 10 g smör

Gör så här:

Börja med att göra svampstuvningen. Skiva champinjonerna. Smält smöret i en stekpanna och fräs sedan löken och champinjonerna på medelhög värme tills champinjonerna har släppt sin vätska. Tillsätt grädde, salt och svartpeppar, sänk värmen och låt puttra i 3-4 minuter. Ställ åt sidan.

Vispa äggen tillsammans med vatten, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. När smöret börjar få färg är det dags att hälla i omelettsmeten. Sänk värmen och låt omeletten precis stanna på ovansidan. Vänd omeletten försiktigt och låt den få färg även på undersidan. Stjälp upp omeletten på ett fat, fyll den med svampstuvningen och vik den dubbel över fyllningen.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se


Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

I helgen tjuvstartar vi våffelfrossan, gärna med lite mindre traditionella våfflor att servera till efterrätt. Franska våfflor fyllda med vaniljkräm eller chokladvåfflor avslutar en lätt måltid med finess.
Våfflor blir dessutom en uppskattad huvudrätt med hjälp av matiga pålägg och röror av olika slag - eller prova att byta grädden och sylten mot några av våra andra förslag på söta pålägg!

 vafflor.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...